1/2 liter rode wijn 1 sap van 1/2 citroen 1 de schil van een 1/2 citroen 225 gm suiker 1 kaneelstokje 6 handperen, rijp maar niet te zacht 2 eetlepels geschaafde amandelenVoorbereiding swijze: verwarm in een grote pan met dikke bodem de wijn en het citroensap en voeg het stukje citroenschil toe,kaneelstokje en de suiker. roer tot de suiker is opgelost. schil de peren voorzichtig maar laat het steeltje zitten. wel de hard kern eruit halen aan de onderzijde even met een scherp mesje. zet de peren rechtop in de kokende wijn. opnieuw aan de kook brengen , pan afdekken en op zeer laag vuur 20 min laten koken. de vruchten moeten zacht worden ,maar mogen in geen geval stuk gaan. neem ze met een schuimspaan uit de pan en zet ze rechtop in glazen of naast elkaar in een schaal. zeef het vocht en breng opnieuw aan de kook. laat het koken tot het stroopachtig wordt,maar roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. laat het sap wat afkoelen giet over elke peer een beetje van de siroop, sprenkel er nog wat geschaafde amandelen over en dien gekoeld op