Peren-yoghurtijs met mokkasaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eetlepels citroensap 400 gm handperen, schoongemaakt en in blo; kjes 80 gm suiker 100 ml slagroom 175 ml yoghurt ----VOOR DE GARNERING---- 2 eetlepels geschaafde amandelen 4 eetlepels mokka-caramel dessertsaus
Voorbereiding
: Peer met citroensap in ca. 15 minuten koken. Suiker erin oplossen. Moes binden met een beetje maizena of allesbinder. Het moet de substantie hebben van appelmoes. Het hangt namelijk van de rijpheid van de peren af hoe dik de moes na het koken is. De moes laten afkoelen. Roer de yoghurt door de moes. Slagroom stijfkloppen en door de moes roeren. Daarna in de ijsmachine gieten en 35-40 minuten laten draaien. Als je geen ijsmachine hebt, moet je het mengsel in een diepvriesdoos of cakeblik scheppen en in de diepvries zetten. Regelmatig omroeren. Serveren: ijs met bolletjestang over 4 kleine bordjes verdelen. Mokkasaus erover schenken en amandelen erover strooien.

Peren-yoghurtijs met mokkasaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Notentaart met mokkasaus
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanille-yoghurt Met Mokkasaus
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-ijstoetje
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu (zonder eieren)
0 min
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept