Rabarber-banaantoetje met kwark

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm rabarber in dunne reepjes 4 eetlepels bruine suiker 1 eetlepel geconfijte gember fijngesneden 2 bananen in dunne plakjes 1 citroensap 1 eetlepel poedersuiker 225 gm kwark 2 eiwitten Kook de rabarber gaar, pureer het en laat het afkoelen. Voeg suiker, gember en bijna alle banaan toe (houd wat banaan achter ter garnering en meng die plakjes met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan). Meng alles goed door elkaar. Klop de poedersuiker door de kwark en roer dit beetje bij beetje door de rabarber. Klop de eiwitten stijf en meng dit voorzichtig door het rababermengsel. Verdeel het toetje over 4 dessert schaaltjes en laat het in de koelkast koud worden. Garneren met bananenplakjes en opdienen.

Rabarber-banaantoetje met kwark is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept