800 gm rabarber 350 gm brokkeldeeg 225 gm suiker (fijn) 3 eieren 60 gm gesmolten boter 5 eetlepels melk 5 eetlepels room 60 gm amandelpoeder 1 scherp mes 1 bakvorm met hoge rand 1 bakpapier 1 bakbonen 1 vergiet 1 vork Schil de rabarber en snij de stengels in stukken van 2 cm. Bestrooi ze met 75 g fijne suiker en zet ze een nacht afgedekt in de koelkast. Laat ze de volgende dag een uur uitlekken in een vergiet. Rol het brokkeldeeg uit en leg het in de ingevette bakvorm. Prik de bodem hier en daar in met een vork. Leg op het deeg bakpapier en de bakbonen. Bak de taart 15 min voorin de oven op 180 graden. Neem het bakpapier en de bakbonen weg en laat de voorgebakken deegbodem wat afkoelen. Schep de rabarber op de taart. Klop de eieren los met 100 g suiker, het amandelpoeder en 60 g gesmolten boter. Schenk het mengsel over de rabarber. Zet de taart nog ongeveer 20 tot 25 min. in de oven, tot de eieren gestold zijn. Laat de taart afkoelen. Strooi de rest van de suiker erover.