Roomijs met frambozen (glace à la crème aux framboises)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 liter roomijs 2 eetlepels suiker 4 ijswafels 200 ml slagroom 1 citroensap 1 karamel 200 gm verse frambozen
Voorbereiding
: Maak het roomijs. Pureer de gewassen frambozen door een nylon zeef. Voeg de suiker toe en proef of het zoet genoeg is. Laat de puree 5 minuten op laag vuur koken. Blijf erin roeren en voeg aan het eind wat citroensap toe. Laat de saus afkoelen. Maak caramel van 200 gram suiker. Als de caramel klaar is zorgen we voor een beboterde bakplaat en laten de caramel via een lepel in een dunne straal over het bakblik lopen, kris kras over de lengte van het blik, zodat een dunne suikerdraad ontstaat. Laat dit afkoelen. Bedek de bodem van een bordje met frambozensaus, leg hierop een balletje ijs, leg hierover wat suikerdraad en steek er een wafel bij.

Roomijs met frambozen (glace à la crème aux framboises) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Sorbet van frambozen (sorbet aux framboises)
Bekijk recept
Frambozenijs (glace aux framboises)
Bekijk recept
moeulleux au chocolat,coeur coulis aux framboises
0 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept