Shahi piece (gebakken brood met noten)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 el pistachenootjes 1/2 hele kardamomzaad 3 eieren 1 1/4 deciliter melk 250 g suiker 6 eetlepel ghee (geklaarde boter)+ 12 sneetjes (oud) wittebrood 2 el geschaafde amandelen +Te koop in toko’s, Indiase/Pakistaanse of Turkse winkels. U kunt ook olie of boter gebruiken. Pistachenootjes afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Pistachenootjes pellen en overlangs in plakjes snijden. Kardamom pellen. In vijzel kardamom fijnstampen. In kom eieren met melk loskloppen. 125 g suiker erdoor roeren. In grote koekepan ± 3 el ghee verhitten. Brood één voor één door eimengsel wentelen, beetje laten uitdruipen. In ghee in ± 2 min. aan beide kanten goudbruin bakken. Op schaal leggen. Op zelfde manier rest van brood bakken, telkens klontje ghee toevoegen. Intussen in steelpan ¾ dl water en 125 g suiker roeren. Op matig vuur in ± 5 min. tot dunne suikerstroop koken. Kardamom erdoor roeren. Suikerstroop over brood schenken. Pistachenootjes en amandelschaafsel erover strooien. Dit gerecht is zowel lauw als koud heel lekker. voedingswaarde : 500 kcal p.p.

Shahi piece (gebakken brood met noten) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Shahi Korma
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shahi Aam Shorba
10-20 min -
Bekijk recept
Baloo Shahi
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept