4 el pistachenootjes 1/2 hele kardamomzaad 3 eieren 1 1/4 deciliter melk 250 g suiker 6 eetlepel ghee (geklaarde boter)+ 12 sneetjes (oud) wittebrood 2 el geschaafde amandelen +Te koop in toko’s, Indiase/Pakistaanse of Turkse winkels. U kunt ook olie of boter gebruiken. Pistachenootjes afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Pistachenootjes pellen en overlangs in plakjes snijden. Kardamom pellen. In vijzel kardamom fijnstampen. In kom eieren met melk loskloppen. 125 g suiker erdoor roeren. In grote koekepan ± 3 el ghee verhitten. Brood één voor één door eimengsel wentelen, beetje laten uitdruipen. In ghee in ± 2 min. aan beide kanten goudbruin bakken. Op schaal leggen. Op zelfde manier rest van brood bakken, telkens klontje ghee toevoegen. Intussen in steelpan ¾ dl water en 125 g suiker roeren. Op matig vuur in ± 5 min. tot dunne suikerstroop koken. Kardamom erdoor roeren. Suikerstroop over brood schenken. Pistachenootjes en amandelschaafsel erover strooien. Dit gerecht is zowel lauw als koud heel lekker. voedingswaarde : 500 kcal p.p.
Shahi piece (gebakken brood met noten) is een recept van De Virtuele Keuken