50 gm boter of margarine 1 zout 60 gm bloem 2 eieren 1 blikje frambozen (jonker fris) 1 doosje aardbeien(250 gr) 80 gm poedersuiker 1 eetlepel bosaardbeitjeslikeur(slijter ) 125 ml slagroom 1 zakje slagroomversteviger (baukje) 1/2 eetlepel olie om in te vetten 1 keukemachine 1 spuitzak met grote mond en kartelm; ondVoorbereiding : oven voorverwarmen op 225 gr. bakplaat invetten. in een pan 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen. intussen bloem zeven. in kopje 1 ei loskloppen. in een keer bloem aan kokend water toevoegen en erdoor roeren. blijven roeren tot deeg als een bal van wand loslaat. van af vuur ander ei toevoegen. blijven roeren tot ei volledig is opgenomen. losgeklopt ei en scheutje voor scheutje erdoor roeren. nog ca 1 minuut goed doorroeren tot deeg glanst en in stukken van lepel valt. overdoen in spuitzak met spuitmond. op bakplaat 4 grote (langwerpige) soezen spuiten. in midden van oven soezen in ca 10 min bakken. oventemperatuur op 175 gr instellen en soezen nog 15 min goudbruin bakken. uit oven soezen op taartrooster laten afkoelen. in keukenmachine frambozen met sap pureren en boven een kom door zeef wrijvenVoorbereiding swijze: aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 150 gr aardbeien halveren. rest van aardbeien in keukenmachine pureren. 75 g poedersuiker en likeur erdoor roeren. in kom slagroom met slagroomversteviger half stijfkloppen.aardbeienmengsel toevoegen en opnieuw kloppen tot aardbeienroom stijf is. overdoen in spuitzak met kartelmond. soezen overdwars opensnijden. onderste helft op vier bordjes zetten. aardbeienroom erin spuiten. bovenste soezenhelft schuin eropzetten. bestuiven met rest van poedersuiker. frambozensaus langs soes schenken.