Sorbet cleopatra (sorbet cléoptre )

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 verse vijgen 4 citroenen 1 borrelglas vijgenbrandewijn 400 gm suiker
Voorbereiding
: Doe de suiker in een pan met 4 dl water en breng hem aan de kook. Laat de siroop 20 minuten zachtjes koken. Reserveer 1 dl siroop en laat de rest van de siroop afkoelen. Voeg hierbij het sap van drie citroenen. Vries de sorbet in de sorbetière in. Meng de rest van de stroop met het sap van de laatste citroen en de brandewijn. Maak aan de top van de vijgen 3 kruiselingse sneden. Haal voorzichtig de schil open in 6 blaadjes zodat ze op een bloem lijken met open blaadjes. Doe de vijgen in een diep bord en schenk er de siroop over. Laat minstens een uur marineren. Serveer de sorbet in een coupe en plaats een vijg erop.

Sorbet cleopatra (sorbet cléoptre ) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept