Sorbet van kersen (sorbet aux cerises)

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm kersen 150 gm suiker 1/2 citroen 1 eiwit 1 eetlepel kirsch
Voorbereiding
: Ontpit de kersen. Maal ze in de mixer fijn en druk ze dan door een zeef. Voeg er 100 gram suiker aan toe en het sap van de halve citroen. Geef er ook de kirsch bij. Meng goed. Vries het mengsel in een sorbetière in. Voordat het helemaal stijf is kloppen we het eiwit met de rest van de suiker stijf en roeren het onder de compositie. Laat het verder stijf vriezen.

Sorbet van kersen (sorbet aux cerises) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Coupe Cerises Au Glace Vanille
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kersenijs (glace aux cerises)
Bekijk recept
Spoom
30-60 min -
Bekijk recept

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept