1/2 liter roomijs, stracciatella 50 gm chocolade, pure 4 eetlepels amandelen, geschaafde 3 eetlepels suiker 2 eetlepels sinaasappellikeur 1 stuk sinaasappel 1 eetlepel slagroomVoorbereiding swijze Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Boen de sinaasappel schoon onder warm stromend water en trek met een citrustrekker dunne sliertjes schil ervan af. Pers de sinaasappel uit en zeef het sap. Breek de chocolade in stukjes boven een klein pannetje. Smelt de chocolade met de slagroom au-bain-marie (in een pannetje met kokend water). Laat de chocolade helemaal afkoelen maar niet opstijven. Schep met een ijstang telkens 3 kleine bolletjes ijs op een bordje en lepel de afgekoelde nog vloeibare chocolade erover. Bestrooi met de helft van de amandeltjes. Zet de bordjes in de diepvries. Breng het sinaasappelsap met de likeur, de sinaasappelschilletjes en de suiker aan de kook. Laat de vloeistof op een hoog vuur voor de helft inkoken. Laat de saus iets afkoelen. Lepel de saus om de ijsbolletjes en garneer met de rest van de amandeltjes. Serveer direct.
Stracciatelle-ijs met een chocoladedakje is een recept van De Virtuele Keuken