Zoek
Warme ananas met noten en roomijs
2
De Virtuele Keuken
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
25 gm blanke amandelen
3 eetlepels gembernat
1 blik ananasschijven (nettogewicht; ± 227 g)
1/4 liter (soft)roomijs
In droge koekepan amandelen in ± 1 min. lichtbruin roosteren. Koud laten worden. Héél fijnhakken. Boven kommetje ananas afgieten. 2 el sap opvangen. In steelpan gembernat met 2 el ananassap aan de kook brengen. Hierin ananasschijven ± 3 min. zachtjes verwarmen. Halverwege keren. Op 2 bordjes warme ananasschijven dakpansgewijs rangschikken. Amandelsnippers erover strooien. Met lepel 2 lepels roomijs op elk bordje scheppen.
voedingswaarde : 250 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten
Bereiding
25 gm blanke amandelen 3 eetlepels gembernat 1 blik ananasschijven (nettogewicht; ± 227 g) 1/4 liter (soft)roomijs In droge koekepan amandelen in ± 1 min. lichtbruin roosteren. Koud laten worden. Héél fijnhakken. Boven kommetje ananas afgieten. 2 el sap opvangen. In steelpan gembernat met 2 el ananassap aan de kook brengen. Hierin ananasschijven ± 3 min. zachtjes verwarmen. Halverwege keren. Op 2 bordjes warme ananasschijven dakpansgewijs rangschikken. Amandelsnippers erover strooien. Met lepel 2 lepels roomijs op elk bordje scheppen. voedingswaarde : 250 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 5 / 10 minuten
Warme ananas met noten en roomijs is een recept van
De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min
Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min
Nagerecht
Bekijk recept