----VOOR DE BRIE---- 2 mooie plakken brie per persoon 40 gm gemberbolletjes 150 ml gembersiroop 1 eetlepel honing 1 tijm 1 prei ----VOOR HET BROOD---- 250 gm bloem 100 gm suiker 150 ml melk 10 gm gist 15 gm zout 100 gm walnoten 2 eieren 1 kaneel 1 rozijnen 1 pruimen (notenhavermix) ----VOOR DE SALADE---- 18 stronkjes veldsla ----VOOR DE DRESSING---- 50 ml azijn 50 ml (olijf)olie 1/2 sjalotje 1 eetlepel mosterd 1 versgemalen peper 1 (zee)zout 1 poedersuiker Bloem, suiker, lauwwarme melk, ei en de gist in een bekken en tot een deeg roeren (kneden) voor ongeveer 10 minuten. Dan op het laatst het zout en de gesneden noten rozijnen en pruimen erdoor. Dit op een warme plaats 10 minuten laten rijzen en dan in een beboterd bakblik doen en weer laten rijzen voor 5 minuten. Dit brood afbakken in de oven op 175 °C in 15 a 20 minuten. De sla wassen en de dressing maken. De brie in plakken snijden en op een bordje leggen langs elkaar, met de prei in dunne reepjes eronder. De saus maken van de siroop en de fijngesneden gember, honing en tijm. Deze saus verwarmen. Dan de brie in de oven zodat de brie wat gaat smelten. Het brood snijden. De sla aanmaken met wat dressing en bij de brie leggen. Wat saus over de brie doen en garneren met een plakje brood. De rest van het brood en de saus apart serveren.
Warme brie met gember-tijmsaus en notenbrood is een recept van De Virtuele Keuken