Wentelteefjes met sinaasappel en roomijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 ml melk 1 zakje vanillesuiker 2 eieren 4 sneetjes wit casinobrood zonder ko; rst (van 2 dagen oud) 2 handsinaasappels 30 gm boter of margarine 4 bollen vanille-roomijs 1 poedersuiker 1 gemalen kaneel 2 eetlepels grofgehakte pistachenoten Breng 1/3 deel van de melk aan de kook en los de vanillesuiker erin op. Schenk de overige koude melk erbij en klop de eieren erin los. Week de sneetjes brood kort in dit mengsel, zorg dat ze niet uit elkaar vallen. Schil de sinaasappels dik totop het vruchtvlees en snij ze in plakjes. Verhit een klontje boter in een anti-aanbak koekenpan en bak hierin de sneetjes brood aan beide kanten bruin tot ze stevig aanvoelen. Snij wentelteefjes diagonaal door en verdeel ze met de sinaasappelplakjes over de borden. Schep het roomijs erop en strooi de poedersuiker, kaneel en pistachenoten erover. voedingswaarde : 455 kcal p.p.

Wentelteefjes met sinaasappel en roomijs is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gevulde wentelteefjes met chocolade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Hartige wentelteefjes met uiencompote
40 min
Bekijk recept
Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Hartige wentelteefjes met geitenkaas en honing
20 min-
Bekijk recept