400 ml melk 1 zakje vanillesuiker 2 eieren 4 sneetjes wit casinobrood zonder ko; rst (van 2 dagen oud) 2 handsinaasappels 30 gm boter of margarine 4 bollen vanille-roomijs 1 poedersuiker 1 gemalen kaneel 2 eetlepels grofgehakte pistachenoten Breng 1/3 deel van de melk aan de kook en los de vanillesuiker erin op. Schenk de overige koude melk erbij en klop de eieren erin los. Week de sneetjes brood kort in dit mengsel, zorg dat ze niet uit elkaar vallen. Schil de sinaasappels dik totop het vruchtvlees en snij ze in plakjes. Verhit een klontje boter in een anti-aanbak koekenpan en bak hierin de sneetjes brood aan beide kanten bruin tot ze stevig aanvoelen. Snij wentelteefjes diagonaal door en verdeel ze met de sinaasappelplakjes over de borden. Schep het roomijs erop en strooi de poedersuiker, kaneel en pistachenoten erover. voedingswaarde : 455 kcal p.p.
Wentelteefjes met sinaasappel en roomijs is een recept van De Virtuele Keuken