2 bekertjes van 1/8 l bulgaarse yogh; urt 60 gm witte basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 125 ml slagroom 2 kiwi's 100 gm frambozen · In een kom de yoghurt, de basterdsuiker en vanillesuiker met een mixer luchtig kloppen tot de suiker is opgelost. · In een andere kom de slagroom stijf kloppen en deze luchtig door het yoghurtmengsel scheppen. Dit mengsel overdoen in een diepvriesdoos en in ca. 3 uur in de diepvries laten bevriezen. Elk half uur met een vork het ijs van de kanten losmaken en doorscheppen. · De kiwi's schillen en in stukjes snijden. In blender of met staafmixer pureren. De kiwi-puree door een fijne zeef wrijven. · In een zeef de frambozen wassen en goed laten uitlekken. · Op twee bordjes de kiwisaus scheppen. In het midden met een ijsbolletjestang bolletjes yoghurtijs leggen. De frambozen eromheen schikken. Serveertips U kunt eventueel nog een paar plakjes kiwi als garnering toevoegen.
Yoghurtijs met kiwisaus en frambozen is een recept van De Virtuele Keuken