Ananas gevuld met gembergelei en zwarte bessen met vanilles

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 grote ananas 2 bolletjes gekonfijte gember 14 gm gelatine 100 ml gembersiroop 200 ml ananassiroop 200 ml water 1 vanillestokje 200 gm zwarte bessen 300 ml vanillesaus 200 ml frambozencoulis Snijd de kroon van de ananas. Steek met behulp van een ananassteker het vruchtvlees uit de ananasschil. Houd de schil heel. Snijd de harde kern uit het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de gemberbolletjes in heel fijne blokjes. Week voor de gembergelei de gelatineblaadjes in koud water. Breng de gember- en ananassiroop met het water, het opengesneden vanillestokje en de stukjes ananas aan de kook, laat het 10 minuten trekken. Los van het vuur af de uitgeknepen gelatine er in op. Laat dit afkoelen tot het geleiachtig is. Zeef het sap, gooi het vanillestokje weg en laat de ananasblokjes uitlekken. Roer de gember en wat van de uitgelekte ananasblokjes erdoor. Zet de ananasschil op een plat bord, giet er een laagje gelei in en verdeel hierin wat ananasblokjes en bessen. Giet er weer gelei op en verdeel hierin weer ananas en bessen. Vul de hele ananas op deze manier, zodat de vruchten gelijkmatig verdeeld zijn. Laat de gelei in de koelkast opstijven. Snijd de ananas in vier dikke plakken en serveer met de vanillesaus en frambozencoulis. Recipe by Cas Spijkers io

Ananas gevuld met gembergelei en zwarte bessen met vanilles is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

KAASTAART
60 min Nagerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept