4 eierdooiers 100 gm witte basterdsuiker 2 zakjes vanillesuiker 150 ml sherry 250 ml slagroom 1 eetlepel poedersuiker 1 perzik 4 pure chocoladeflikkenVoorbereiding : Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Doe de eierdooiers met de basterdsuiker, de vanillesuiker en de sherry in een kleine pan of in een kom en klop het geheel met de handmixer schuimig en crèmekleurig. Zet de kleine pan of de kom in het kokende water en blijf kloppen tot het mengsel gaat binden tot een luchtige dunne vla. Zet de pan of kom met de vla in een bak meet koud water en laat de vla afkoelen. Klop in een andere kom driekwart van de slagroom halfstijf. Spatel de room luchtig door de vla. Schep de roomvla in vier hoge coupes of in een mooie glazen schaal. Laat de roomvla in de diepvries in circa een tot drie uur half bevriezen. Schil de perzik en snijd hem in schijfjes. Klop de rest van de slagroom met de poedersuiker stijf en doe de room over in een spuitzak. Garneer het ijs met toefjes slagroom, schijfjes perzik en chocoladeflikken.
Zabaglione freddo - luchtig sherry-ijs is een recept van De Virtuele Keuken