250 gm aardbeien 75 gm suiker 2 eetlepels citroensap 1 grote rijpe ananas 175 gm bloem 1 zout 300 ml bier 1 eetlepel olie 3 eetlepels honing 3 eiwitten 1 frituurolie 1 eetlepel gemalen kaneel 4 eetlepels poedersuiker Aardbeien met suiker en citroensap pureren. Ananas dik schillen, in 12 dunne plakken snijden, harde kern verwijderen. Bloem en zout zeven. Bier, olie en 1 eetlepel honing toevoegen en tot glad beslag roeren. Eiwitten stijfkloppen en door beslag spatelen. Frituurolie verhitten tot 180 graden. Ananasplakken dun met honing bestrijken en door beslag halen. Beignets in 2 minuten goudbruin en knapperig frituren (maximaal 4 beignets tegelijk). Kaneel en poedersuiker mengen en over beignets strooien. Aardbeiensaus er apart bij serveren.Voorbereiding stijd: +- 35 minuten Bron: Mailinglist De Heksenketel
Ananas honingbeignets met aardbeiensaus. is een recept van De Virtuele Keuken