Chocolademousse met nougatine en honing

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

70 gram pure chocolade 2 dl slagroom 3 eetlepels honing 6 eetlepels stijfgeklopte slagroom met suiker voor de nougatine: 1 zakje hazelnoten 100 gram suiker 1 eetlepel arachideolie aardbeien voor garnering Maak eerst de nougatine door de suiker op een laag vuurtje te koken, totdat deze geheel gesmolten en goudbruin van kleur is. Meng dan de hazelnoten er doorheen (pas wel een beetje op, want de massa is zeer heet!). Bestrijk nu een schaal met de arachideolie en schenk hierin het noten/suikermengsel. Laat dit mengsel vervolgens afkoelen. Maak de goed afgekoelde nougatine nu fijn in de keukenmachine (fijn hakken mag ook). Bewaar dit droog tot gebruik. Klop vervolgens 2 dl slagroom half stijf samen met de honing. Roer dan de nougatine erdoor. Schaaf de chocolade met een kaasschaaf en smelt dit in een kom in een heetwaterbad. Roer de gesmolten chocolade geleidelijk door de slagroom en meng dit voorzichtig en niet te lang door elkaar. Dek het mengsel nu af met plasticfolie en laat dit in de koelkast gedurende zo’n 20 minuten opstijven. Schep hierna met een ijsschep of een lepel mooie bolletjes of eivormen op gekoelde borden. Garneer met slagroom, aardbeien en nougatine.

Chocolademousse met nougatine en honing is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
KIT­KAT-M&M-taart
35 min Gebak
Bekijk recept
Chocolademousse met vanilleroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept