70 gram pure chocolade 2 dl slagroom 3 eetlepels honing 6 eetlepels stijfgeklopte slagroom met suiker voor de nougatine: 1 zakje hazelnoten 100 gram suiker 1 eetlepel arachideolie aardbeien voor garnering Maak eerst de nougatine door de suiker op een laag vuurtje te koken, totdat deze geheel gesmolten en goudbruin van kleur is. Meng dan de hazelnoten er doorheen (pas wel een beetje op, want de massa is zeer heet!). Bestrijk nu een schaal met de arachideolie en schenk hierin het noten/suikermengsel. Laat dit mengsel vervolgens afkoelen. Maak de goed afgekoelde nougatine nu fijn in de keukenmachine (fijn hakken mag ook). Bewaar dit droog tot gebruik. Klop vervolgens 2 dl slagroom half stijf samen met de honing. Roer dan de nougatine erdoor. Schaaf de chocolade met een kaasschaaf en smelt dit in een kom in een heetwaterbad. Roer de gesmolten chocolade geleidelijk door de slagroom en meng dit voorzichtig en niet te lang door elkaar. Dek het mengsel nu af met plasticfolie en laat dit in de koelkast gedurende zo’n 20 minuten opstijven. Schep hierna met een ijsschep of een lepel mooie bolletjes of eivormen op gekoelde borden. Garneer met slagroom, aardbeien en nougatine.
Chocolademousse met nougatine en honing is een recept van De Virtuele Keuken