Aardbeien-yoghurtijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 g aardbeien 2 eetl. citroensap 100 g witte basterdsuiker 3 dl yoghurt 2 dl slagroom
Voorbereiding
: Houd enkele aardbeien apart voor garnering. Maak de rest van de vruchten schoon en pureer ze met de staafmixer of in een keukenmachine. Meng de aardbeienpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom halfstijf en spatel deze door het aardbeien-yoghurtmengsel. Doe het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvries. Schep het ijs na een half uur door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit na een uur en laat het minimaal 3 uur bevriezen.
Voorbereiding
: Serveer het ijs in coupes en garneer met aardbeien. Suggestie: • In plaats van aardbeien kunnen ook frambozen, bramen, abrikozen en bananen worden gebruikt. • Vervang citroensap door sinaasappelsap. Wijnadvies: Moscato d’Asti uit Italië. Ook verrukkelijk met Zuid-Franse Muscats, als Muscat de Rivesaltes en Muscat de Frontignan. Denk eens aan een zoete mousserende wijn (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 5 g vet: 20 g koolhydraten: 35 g kcal (kj): 340 (1428)

Aardbeien-yoghurtijs is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kindercocktail met mango alcoholvrij
- 10 min-
Bekijk recept
Taartje van yoghurtijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Crispy yoghurtijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept