500 g aardbeien 2 eetl. citroensap 100 g witte basterdsuiker 3 dl yoghurt 2 dl slagroomVoorbereiding : Houd enkele aardbeien apart voor garnering. Maak de rest van de vruchten schoon en pureer ze met de staafmixer of in een keukenmachine. Meng de aardbeienpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom halfstijf en spatel deze door het aardbeien-yoghurtmengsel. Doe het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvries. Schep het ijs na een half uur door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit na een uur en laat het minimaal 3 uur bevriezen.Voorbereiding : Serveer het ijs in coupes en garneer met aardbeien. Suggestie: • In plaats van aardbeien kunnen ook frambozen, bramen, abrikozen en bananen worden gebruikt. • Vervang citroensap door sinaasappelsap. Wijnadvies: Moscato d’Asti uit Italië. Ook verrukkelijk met Zuid-Franse Muscats, als Muscat de Rivesaltes en Muscat de Frontignan. Denk eens aan een zoete mousserende wijn (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 5 g vet: 20 g koolhydraten: 35 g kcal (kj): 340 (1428)