Speculaasijs met bokbiersabayon

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 bak (slag)roomijs (1 liter) 6 speculaasjes 1 eetlepel speculaaskruiden (flesje, 25 g, ba; ukje) 75 ml bokbier 2 eetlepels suiker 2 eierdooiers
Voorbereiding
: (Ca. 30 minuten van tevoren ijs buiten diepvries zacht laten worden.) Boven bak met ijs 4 speculaasjes in stukjes breken. Koekkruiden toevoegen en geheel goed door elkaar scheppen. In diepvries ijs in ca. 1 uur opnieuw bevriezen. Bereiden: IJs uit diepvries nemen. In vuurvaste kom 1 eetlepel bokbier, suiker en eierdooiers mengen. Kom in pan met laagje kokend water zetten en massa (au bain-marie) onafgebroken in ca. 8 minuten schuimig kloppen. Rest van bokbier geleidelijk erdoor kloppen. Op zes borden 6 grote ronde bollen ijs scheppen. Laatste 2 speculaasjes erboven verkruimelen. Sabayon eromheen scheppen en direct serveren. Prijs p.p.: f 1,50, € 0,70 Bevat per eenpersoonsportie: 250 kilocalorieën eiwit 5 g - vet 12 g koolhydraten 30 g Wijncategorie: 4 Gustav Adolf Schmitteaspoon Niersteiner Gutes Domtal

Speculaasijs met bokbiersabayon is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaasijs met bokbiersabayon
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Gevulde primo appelen in de oven
1 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaasijs met bokbiersabayon
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme kaneelappeltjes met speculaasijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gratin van clementines met peperkoek
20 min
Bekijk recept