1 bak (slag)roomijs (1 liter) 6 speculaasjes 1 eetlepel speculaaskruiden (flesje, 25 g, ba; ukje) 75 ml bokbier 2 eetlepels suiker 2 eierdooiersVoorbereiding : (Ca. 30 minuten van tevoren ijs buiten diepvries zacht laten worden.) Boven bak met ijs 4 speculaasjes in stukjes breken. Koekkruiden toevoegen en geheel goed door elkaar scheppen. In diepvries ijs in ca. 1 uur opnieuw bevriezen. Bereiden: IJs uit diepvries nemen. In vuurvaste kom 1 eetlepel bokbier, suiker en eierdooiers mengen. Kom in pan met laagje kokend water zetten en massa (au bain-marie) onafgebroken in ca. 8 minuten schuimig kloppen. Rest van bokbier geleidelijk erdoor kloppen. Op zes borden 6 grote ronde bollen ijs scheppen. Laatste 2 speculaasjes erboven verkruimelen. Sabayon eromheen scheppen en direct serveren. Prijs p.p.: f 1,50, € 0,70 Bevat per eenpersoonsportie: 250 kilocalorieën eiwit 5 g - vet 12 g koolhydraten 30 g Wijncategorie: 4 Gustav Adolf Schmitteaspoon Niersteiner Gutes Domtal