90 gram griesmeel snufje kaneelpoeder 70 gram suiker 1 rijpe banaan 4 rijpe mango’s 2 eetlepels bruine rum 1 liter melk 10 gram boterVoorbereiding : Roer het griesmeel, de suiker en de kaneelpoeder in een kom goed door elkaar. Schil vervolgens de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pitten. Snijd tot slot de gepelde banaan in de lengte door.Voorbereiding : Pureer het vruchtvlees van de mango’s met behulp van een blender. Roer de rum erdoor en zet deze mangosaus afgedekt op een koele plaats. Verwarm vervolgens de boter in een koekenpan en bak de banaanhelften gedurende 2 minuten. Schep de helften uit de pan en snijd ze in kleine stukjes. Breng hierna in een pan met een dikke bodem de melk aan de kook. Roer hier het griesmeelmengsel door en kook het griesmeel volgens de aanwijzing op de verpakking al roerend gaar (let op de kooktijd die op de verpakking staat!). Roer aan het eind van de kooktijd de stukjes banaan door het mengsel. Stort dan het mengsel in een met water omgespoelde puddingvorm met een inhoud van ruim 1 liter. Dek de puddingvorm af met folie. Laat de pudding nu afkoelen en opstijven. Keer tot slot de griesmeelpudding om op een platte schaal en giet de mangosaus erover.
Griesmeelpudding Met Banaan En Mangosaus is een recept van De Virtuele Keuken