voor de peren: 4 middelgrote peren met steeltje 3 eetlepels honing 1 kruidnagel 1 kaneelstokje 3/4 liter zoete dessertwijn voor de saus: 1 1/2 droge witte wijn 20 gram vanillesuiker 100 gram suiker 4 eidooiers en 1 heel ei 1/2 chocoladelikeur (v 200 gram gesmolten chocolade muntblaadjes en rode bessen voor de; garnering De peren: Schil de peren en verwijder de klokhuizen met een appelboor (de peren wel heel laten). Laat de peren in de wijn met daarin de kruidnagel, het kaneelstokje en de honing gedurende 10 minuten zachtjes koken. Neem dan de peren uit het vocht en laat dit vocht tot stroopdikte inkoken. Giet nu het ingekookte vocht door een fijn zeefje over de peren en laat het geheel afkoelen. De saus (zabaione): Breng een pannetje met water aan de kook en hang daarin een kleiner pannetje of schaaltje. Doe hierin alle ingrediënten (behalve de chocoladelikeur en de chocolade) en klop deze met een klopper of garde tot schuim. Neem het schuim van het vuur als het dikker begint te worden en blijf nog even doorkloppen tot het schuim iets is afgekoeld. Hang vervolgens in de pan met kokend water weer een ander pannetje of schaaltje met daarin de chocolade. Laat deze onder langzaam roeren smelten. Meng tot slot de gesmolten chocolade en de chocoladelikeur door het schuim. Finishing touch: Plaats de peren op bordjes en schep de zabaione er omheen. Garneer een en ander met muntblaadjes en rode bessen.
Pere Con Zabaione Al Cioccolato (Peren In Schuimige Eisaus M is een recept van De Virtuele Keuken