Ananas met witte chocolade-ijs

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 verse ananas, schoongemaakt, in st; ukjes van 1½ cm 1 zwarte peper uit de molen 2 theelepels gemberpoeder 30 gm suiker 30 gm boter of margarine 1 sap van 1 sinaasappel 500 ml witte chocolade-ijs 1 eventueel een limoenschilletje Ananasstukjes bestrooien met gemalen zwarte peper en gemberpoeder. Op hoog vuur suiker en boter verhitten in koekenpan. Roeren tot mengsel licht schuimig is. Gepeperde ananas toevoegen en goed roerbakken. Sinaasappelsap toevoegen. Suiker zal eerst beetje samenklonteren, maar na 1 minuut weer oplossen. Chocolade-ijs in midden van borden leggen, warme ananasblokjes eromheen scheppen en een beetje van het vocht erover schenken. Eventueel garneren met limoenschilletjes.
Voorbereiding
stijd: +- 20 minuten Bron: Nynke van der Kooi

Ananas met witte chocolade-ijs is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept