100 ml amaretto (amandellikeur) 100 gm rozijnen 4 goudrenetten 50 gm amandelsnippers 2 eetlepels suiker 1 kaneel 1 sap van een 1/2 citroen 1 eidooier, losgeklopt 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 vanille-roomijs Likeur verwarmen. Rozijnen erin laten wellen. Geschilde appels in blokjes snijden. Met rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en citroensap mengen. In beboterde platte ovenschaal doen. Bladerdeeg op elkaar uitrollen tot grote lap. Appelmengsel bedekken, randen instoppen. Deksel versieren met uit restjes gesneden appel. Afgedekt in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 225 graden. Deeg bestrijken met eidooier. In oven in +- 20 minuten goudbruin bakken. Uit oven iets laten afkoelen. Bolletjes ijs op bovenkant scheppen. Snel opdienen.Voorbereiding stijd: +- 50 minuten Bron: Mailinglist De Heksenketel