Appel-amandeldessert.

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 ml amaretto (amandellikeur) 100 gm rozijnen 4 goudrenetten 50 gm amandelsnippers 2 eetlepels suiker 1 kaneel 1 sap van een 1/2 citroen 1 eidooier, losgeklopt 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 vanille-roomijs Likeur verwarmen. Rozijnen erin laten wellen. Geschilde appels in blokjes snijden. Met rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en citroensap mengen. In beboterde platte ovenschaal doen. Bladerdeeg op elkaar uitrollen tot grote lap. Appelmengsel bedekken, randen instoppen. Deksel versieren met uit restjes gesneden appel. Afgedekt in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 225 graden. Deeg bestrijken met eidooier. In oven in +- 20 minuten goudbruin bakken. Uit oven iets laten afkoelen. Bolletjes ijs op bovenkant scheppen. Snel opdienen.
Voorbereiding
stijd: +- 50 minuten Bron: Mailinglist De Heksenketel

Appel-amandeldessert. is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Griesmeel-amandeldessert
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-amandeldessert
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Appel-amandeldessert
Bekijk recept
Appel-amandeldessert
0 min
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept