1 pkg bosvruchtenmix 300 gram diepvries 100 gm bloem 1 zout 75 gm gele basterdsuiker 50 gm koude boter of margarine 500 gm goudreinetten 2 eetlepels suiker 1/2 bekertje slagroom à 125 ml 2 eetlepels bosvruchtensaus flesje à 200 ml 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten ----EXTRA NODIG---- 1 een lage taartvorm met een doorsne; de van 24 cm Bosvruchtenmix 1 uur van tevoren uit diepvries nemen en inkom ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 iC of gasovenstand
4. Inkom bloem zout en basterdsuiker mengen. In pan boter op laag vuur laten smelten. Boter met vork door bloem mengen zodat deeg met kruimelige structuurontstaat. Appels schillen halveren en klokhuizen verwijderen. Appels inpartjes van 1½ cm dik snijden. Appel bestrooien met suiker. Vorminvetten met boter. Helft van appel in vorm leggen. Bosvruchtenmix overappel verdelen. Rest van appel over bosvruchtenlaag verdelen. Kruimeldeeg eroverstrooien. Appelkruimeltaart in midden van oven in 25 minutengoudbruin bakken. Intussen slagroom stijfkloppen. Bosvruchtensaus erdoor roeren. Taart heet serveren met bosvruchtenroom.Voorbereiding stijd: 40 minuten Bron: Nynke van der Kooi