Appelkruimeltaart met bosvruchten.

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 pkg bosvruchtenmix 300 gram diepvries 100 gm bloem 1 zout 75 gm gele basterdsuiker 50 gm koude boter of margarine 500 gm goudreinetten 2 eetlepels suiker 1/2 bekertje slagroom à 125 ml 2 eetlepels bosvruchtensaus flesje à 200 ml 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten ----EXTRA NODIG---- 1 een lage taartvorm met een doorsne; de van 24 cm Bosvruchtenmix 1 uur van tevoren uit diepvries nemen en inkom ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 iC of gasovenstand

4. Inkom bloem zout en basterdsuiker mengen. In pan boter op laag vuur laten smelten. Boter met vork door bloem mengen zodat deeg met kruimelige structuurontstaat. Appels schillen halveren en klokhuizen verwijderen. Appels inpartjes van 1½ cm dik snijden. Appel bestrooien met suiker. Vorminvetten met boter. Helft van appel in vorm leggen. Bosvruchtenmix overappel verdelen. Rest van appel over bosvruchtenlaag verdelen. Kruimeldeeg eroverstrooien. Appelkruimeltaart in midden van oven in 25 minutengoudbruin bakken. Intussen slagroom stijfkloppen. Bosvruchtensaus erdoor roeren. Taart heet serveren met bosvruchtenroom.
Voorbereiding
stijd: 40 minuten Bron: Nynke van der Kooi

Appelkruimeltaart met bosvruchten. is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Glutenvrije appelkruimeltaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Jeroen Meus - Appelkruimeltaart met slagroom
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelkruimeltaart
10-20 min -
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Appelkruimeltaart
0-10 min -
Bekijk recept