Appel-rozijnencompote met vanillekaneelroom

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 goudrenetten 2 eetlepels witte wijn of medium sherry 100 gram blanke rozijnen 2 dl slagroom 1 zakje vanillesuiker 1 theelepel kaneelpoeder 1 dl vanillevla 2 plakken ontbijtkoek
Voorbereiding
: Schil de appels en snijd ze in stukken. Breng ze met de wijn of sherry en de rozijnen aan de kook en roer ze in pakweg 15 minuten tot een grove compote. Verdeel deze compote over 4 coupes of kommetjes.
Voorbereiding
: Klop de slagroom, met hierin vanillesuiker en kaneelpoeder, stijf. Spatel er de vanillevla door. Snijd dan de ontbijtkoek in lange repen. Zet deze in de compote en schep in het midden een toef vanillekaneelroom.

Appel-rozijnencompote met vanillekaneelroom is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept