4 mooie appels (jonagold of granny s; mith) 2 eetlepels citroensap 75 gm komijnekaas aan een stukje 75 gm oude goudse kaas aan een stukje 75 gm blauwschimmelkaas aan een stukje (; b.v. danish blue) 4 eetlepels kwark 1 versgemalen peper 1 druiven om te garneren Was de appels zorgvuldig onder de warme kraan en droog ze. Snijd er aan de bovenkant een kapje af en hol ze uit met een bolletjessteker zodat er een randje van +- 1 cm overblijft. Bestrijk de appels van binnen met citroensap om verkleuren tegen te voorkomen. Snijd de komijnekaas en oude Goudse inblokjes. Verkruimel de blauwe kaas. Doe de drie soorten kaasin en kom en schep er wat kwark en peper door. Vul de appelsmet het kaasmengsel, zet ze op een bord en garneer met witteen/of blauwe druiven. Leg er desgewenst nog een herfstbladbij.Voorbereiding stijd: ca 15 minuten Tip: Van het vruchtvlees van de appels kunt u appelmoes maken. Dit is een uitstekend dessert voor mensen die niet van zoet houden. U kunt het ook in een uitgebreider menu als tussengerecht tussen het hoofdgerecht en het zoete dessert serveren. Bron: Nynke van der Kooi