Appels met drie soorten kaas.

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 mooie appels (jonagold of granny s; mith) 2 eetlepels citroensap 75 gm komijnekaas aan een stukje 75 gm oude goudse kaas aan een stukje 75 gm blauwschimmelkaas aan een stukje (; b.v. danish blue) 4 eetlepels kwark 1 versgemalen peper 1 druiven om te garneren Was de appels zorgvuldig onder de warme kraan en droog ze. Snijd er aan de bovenkant een kapje af en hol ze uit met een bolletjessteker zodat er een randje van +- 1 cm overblijft. Bestrijk de appels van binnen met citroensap om verkleuren tegen te voorkomen. Snijd de komijnekaas en oude Goudse inblokjes. Verkruimel de blauwe kaas. Doe de drie soorten kaasin en kom en schep er wat kwark en peper door. Vul de appelsmet het kaasmengsel, zet ze op een bord en garneer met witteen/of blauwe druiven. Leg er desgewenst nog een herfstbladbij.
Voorbereiding
stijd: ca 15 minuten Tip: Van het vruchtvlees van de appels kunt u appelmoes maken. Dit is een uitstekend dessert voor mensen die niet van zoet houden. U kunt het ook in een uitgebreider menu als tussengerecht tussen het hoofdgerecht en het zoete dessert serveren. Bron: Nynke van der Kooi

Appels met drie soorten kaas. is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept