Bereiding
300 gm rijpe bananen 130 gm fijne kristalsuiker 1 sap van 1 citroen 1 eidooier 100 ml slagroom 300 ml volle melk 1 advocaat 1 bananenlikeur 1 plakjes kiwi 1 ontpitte dadels 1 walnoot 1 (eventueel:) slagroom
Voorbereiding: Pureer de bananen samen met de eidooier, suiker en citroensap. Roer de bananenpuree goed door de slagroom en de melk. Plaats het vrieselement in de machine, schakel de motor in en giet het mengsel in de kom.
Voorbereidingstijd ong. 50 minuten. Serveren: Doe op een fantasievolle manier in een coupe wat plakjes banaan, 1 eetlepel dvocaat, 1 eetlepel bananenlikeur, plakjes kiwi, 2 ontpitte dadels (opengesneden) met daarin een halve walnoot en 2 bolletjes bananenijs. Eventueel wat half geklopte slagroom. Van: Levine