250 gm champignons 1 teentje knoflook 1 stuk prei van circa 100 g het lich; tgekleurde deel 100 gm dikgesneden ontbijtspek 2 eetlepel(s) olie 1 snufje verse of gedroogdetijm 150 gm spaghetti 1/8 liter slagroom of keukenroom 1 zout 1 peper 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselieVoorbereiding : Snijd de schoongemaakte champignons in niet te dunne plakjes. Snipper de knoflook. Snijd de schoongemaakte en gewassen prei in halve ringetjes. Snijd het ont-bijtspek klein. Bereiden: Verhit de olie in een koekepan en bak de champignons, de knoflook, het spek en de rijm op middelhoog vuur tot de champignons beginnen te kleuren. Kook intus-sen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Roer de room door het champignonmengsel, laat kort koken en breng op smaak met zout en peper. Schep de champignons met de saus door de uitgelekte spaghetti. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer meteen. Voedingswaarde per persoon: eiwit 25 g vet 45 g koolhydraten 65 g kcal(kj)775 (3250). Bij dit gerecht combineren jonge rode Italiaanse wijnen, dat kan een Chianti zijn, een Bardolino of een Valpolicella (15-16ø C).