1 ui 1 rode paprika 1 knoflookteentje 250 gm gemengde paddestoelen 25 gm bloem 25 gm boter 1 eetlepel(s) paprikapoeder 100 ml crème fraïche 2 el kneepjes maggi vloeibare bouillon; tuinkruiden 1 peper 2 eetlepels fijngesneden peterselie 300 gm spaghetti 1 eetlepel(s) olijfolieVoorbereiding : Snipper de gepelde uien, snijd de schoongemaakte paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Snijd de paddestoelen in plakjes of reepjes en verwijder de harde steeltjes van eventuele shiitake paddestoelen. • Smelt de boter in een hapjespan en bak de ui glazig. Voeg de paddestoelen en knoflook toe en roerbak tot de paddestoelen zacht zijn maar nog niet droog. • Strooi de paprikapoeder en bloem erover, roer even en laat het geheel nog een paar minuten zachtjes garen. • Voeg 2 dl water en de crème fraïche toe en laat het mengsel al roerende binden. Breng op smaak met 1 kneepje vloeibare bouillon, peper en 1 eetlepel peterselie. Houd de saus warm. • Breng in een grote pan 3 liter water met een scheutje olijfolie aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar. Giet de spaghetti af, doe terug in de pan en roer 1 kneepje vloeibare bouillon erdoor. Afwerking: Schep de spaghetti op diepe borden, verdeel de saus erover en bestrooi met de rest van de peterselie. tip: Roer na het afgieten een kneepje vloeibare bouillon door de pasta. Het maakt de smaak van de pasta extra lekker en voorkomt dat de pasta gaat plakken.
Spaghetti met paprika-paddestoelensaus is een recept van De Virtuele Keuken