Bereiding
150 g spaghetti zout, peper 1 bakje quorngehakt, à 175 g 1 el olie 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, geperst 100 g wortel, geraspt 1 1/2 el tomatenpuree 400 g pomodoro tomaten, in stukjes 5 el basilicumblaadjes, grof gescheurd 50 -75 g oude kaas, geraspt
Voorbereidingswijze 1. Kook de spaghetti in ruim kokend water met iets zout volgens de beschrijving op het pak gaar.
2. Bak het quorngehakt zachtjes in de olie in ± 2 min. bruin. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak het ± 2 min. mee.
3. Voeg de tomatenpuree toe en bak ± 1 min. zachtjes. Voeg de tomaten toe en bak ze onder af en toe omscheppen in ± 10 min. helemaal zacht.
4. Breng de saus op smaak met zout en peper.
5. Giet de spaghetti af en schep het door de quornsaus. Roer de helft van de basilicum erdoor en strooi de rest er overheen. Geef de kaas er aan tafel bij.