4 vleestomaten 2 plakken salami (ca. 75 gram) 400 gm vlindermacaroni 1/2 el maggi vloeibare bouillon italiaans; e kruiden 25 gm boter 25 gm bloem 300 ml volle melk 125 gm gorgonzola 4 takjes basilicum Snijd de tomaten en de salami in blokjes. Kook de macaroni beetgaar in ruim kokend water. Giet hem af en laat hem uitlekken. Doe de macaroni terug in de warme pan en roer 1 kneepje vloeibare bouillon erdoor. Smelt de boter op laag vuur in een braadpan, roer de bloem erdoor en laat deze 3 minuten zachtjes pruttelen zonder te kleuren. Voeg al roerende de melk erbij en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Smelt de kaas in de saus en laat de tomaten en salami in de saus warm worden. Schep de saus door de macaroni en laat het gerecht even doorwarmen. Garneer met de in reepjes gesneden basilicum.
Vlindermacaroni met italiaanse kaassaus is een recept van De Virtuele Keuken