500 gram in dobbelstenen gesneden kipfilet 4 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook 1 fijngesneden sjalotje 2 eetlepels tomatenpuree 2 eetlepels bloem 1 liter kippenbouillon 1 eetlepel versgehakte rozemarijnblaadjes 6 fijngesneden salieblaadjes wat versgemalen peper en wat zout 1 pakje bechamelsaus 1 pak lasagnevellen 4 eetlepels parmezaanse kaas 200 gram in plakjes gesneden, gebakken champ; ignons boter wat zeezoutVoorbereiding : Maak de bechamelsaus en volg daarbij de aanwijzingen op de verpakking. Braad hierna de blokjes filet goudbruin in een koekenpan, dit onder toevoeging van de knoflook. Voeg vervolgens de sjalotten en de tomatenpuree erbij en bak deze eventjes mee. Bestrooi het mengsel met bloem, blus het af met wijn en breng het op smaak met rozemarijn, salie, wat peper en wat zout. Giet hierna de bouillon erbij en laat het geheel op een laag vuurtje gedurende een half uur stoven. Bak ondertussen de champignons in een andere pan met wat boter. Kook daarna de lasagnevellen in een pan met water met daarin wat zeezout. Schep de vellen uit de pan als ze gaar zijn en laat ze in koud water heel even schrikken. Besprenkel de vellen dan met olijfolie om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken. Verwarm de oven voor op 200º C. Bestrijk een ovenschaal met boter en bedek de bodem met lasagnevellen. Vorm hierop laagjes van afwisselend kippenragout, bechamelsaus en champignons. Dek elke laag af met lasagnevellen. De bovenste laag moet bestaan uit bechamelsaus en Parmezaanse kaas. Bak nu de lasagne gedurende 30 minuten in het midden van de oven af. Snijd de lasagne als deze nog warm is en serveer direct.
Lasagne Al Pollo (Lasagne Met Kippenragout) is een recept van De Virtuele Keuken