6 vellen volkoren cannelloni 250 gm oranje linzen 5 eetlepels olijfolie 5 teentjes knoflook uit de pers 1 ui 1 theelepel oregano 1 theelepel komijn 1 groene peper, ontpit en fijngehakt 1 zeezout 1 zwarte peper 50 gm broodkruimels 150 gm cottage cheese 150 ml zure room 50 gm parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de cannelloni-vellen in ruim water ongeveer 10 tot 15 minuten al dente. Laat ze uitlekken. Week de linzen een ½ uur. Giet de olie in een pan en fruit daarin 2 tot 3 minuten de knoflook, ui, oregano, komijn en groene peper. Voeg de linzen toe en laat ze even mee fruiten. Doe 8½ dl water in de pan en laat dit 20 minuten sudderen. Af laten koelen en vervolgens pureren. Voeg wat broodkruimels en cottage cheese toe als de puree niet dik genoeg is. Breng op smaak met zout en peper. Leg ongeveer 2 eetlepels van het mengsel op elk cannellonivel, rol het op en sluit de einden. Leg de rolletjes in een beboterde ovenschaal en giet de zure room erover. Strooi de parmezaanse kaas over de cannelloni en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.