Dan dan mie

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gm dunne mie of spaghetti 1 lente-ui of stukje prei 1 teentje knoflook 4 eetlepels chili olie 1 sojasaus 1 sesamolie 1 azijn 1 pindakaas 2 eetlepels sichuan 1 peper Hak de knoflook fijn en vermeng dit met: 2 el pindakaas, 3 el sojasaus, 4 el chili olie, 2 el sesamolie en 11/2 el azijn. Verdeel deze saus over 4 (Chinese) soepkommen. Breng in een pan water aan de kook en kook de mie of spaghetti zoals op de verpakking aangegeven. Verhit op hoog vuur de wok en roerbak de Sichuan peperkorrel 1 minuut. Laat ze afkoelen en stamp ze fijn. Snijd een stukje lente-ui in reepjes en hak de rest fijn. Doe de fijngehakte lente-ui bij het sausje in de kommen. Verdeel de gekookte spaghetti over de kommen en bestrooi dit met lente-ui en Sichuan peper.

Dan dan mie is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedels met gegrilde aubergine en limoenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti bolognese (maar dan anders)
30 min-
Bekijk recept
Anders-dan anders paella met gegrilde paprika
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mounieh (ingemaakte groente)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke oliebollen
30 min Gebak
Bekijk recept