200 gm ui, in ringen 2 teentjes knoflook, geperst 300 gm bloemkool, in kleine stukjes 100 gm sperziebonen, in stukjes 2 courgettes, in plakjes 2 wortels, in plakjes 400 gm broccoli, in kleine stukjes 2 blikken gepelde tomaten 2 bouillontabletten 1 theelepel gedroogde oregano 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 peper naar smaak 750 gm cottage cheese of hüttenkäse 2 eieren, losgeklopt 4 eetlepels parmezaanse kaas 50 gm fijngehakte peterselie 1 extra peper naar smaak 200 gm lasagnavellen 240 gm geraspte 20plus kaas 1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bespuit een grote ovenschaal met anti-aanbakspray.
2. Fruit in een grote antikleefpan de ui en knoflook aan.
3. Maal in een keukenmachine de bloemkool, boontjes, courgettes, wortel en broccoli fijn en voeg deze groenten daarna bij de ui. Fruit de groenten 3 minuten mee. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, bouillontabletten, oregano en een halve liter water toe en kook het geheel in 30 minuten zachtjes gaar.
4. Voeg de peterselie en peper toe.
5. Meng in een kom de cottage cheese, eieren, Parmezaanse kaas, peterselie en extra peper goed door elkaar.
6. Schep een derde deel van de groentesaus in de schaal en leg hierop de helft van de lasagnavellen. Daarop de helft van de cottage cheese, de helft van de geraspte kaas en een derde van de groentesaus. Daarna de rest van de lasagna, cottage cheese en groentesaus. Tot slot bestrooien met de geraspte kaas.
7. Plaats de schaal gedurende 45 minuten in de oven. Wacht daarna 10 minuten alvorens te serveren. Serveer de lasagna met een knapperige salade.