900 gm bladspinazie(diepvries) 75 gm boter 50 gm bloem 600 ml melk 1 laurierblaadje 1 zout 1 peper 1 nootmuskaat 2 grote uien 1 pot geroosterde paprika's (nefeli) 100 gm geraspte pittige kaas 200 gm rucola-riminikaas (stuk bediening) 1 knoflook 12 lasagnevellen bis 1/3 mehr 1 ingevette ovenschaal 20 bij 30 cmVoorbereiding swijze: oven voorverwarmen op 200 graden. spinazie ontdooien en uit laten lekken. in pan 50 gr boter smelten en bloem toeveogen. 2 min laten bakken. melk in scheutjes toevoegen tot een gladde saus ontstaat. laurier toevoegen en saus op smaak brengen met zout en peper en nootmuskaat. nog 10 min laten pruttelen. ui en knoflook pellen. ui in ringen snijden knoflook persen. in koekenpan rest van boter verhitten en uiringen en knoflook bruinbakken. paprika's afgieten en in repen snijden. geraspte kaas door saus roeren. rucola-riminikaas in plakken schaven. laurierblaadje uit saus nemen. beetje saus op bodem schenken. hierop lasagnevellen leggen. spinazie erover verdelen en bestrooien met zout en peper. ui en paprika verdelen en kaas erover. lasagnevellen erop en weer spinazie ui paprika en kaas erop , zolang doorgaan totdat alles op is en afdekken met lasagnevellen. rest van kaassaus erover schenken laatste plakken kaas eropleggen lasagne in het midden van de oven in ca 20-35 min goudbruin bakken. Serveertips: wijn: settesoli grecanico
Groentelasagne met rucola-riminikaas is een recept van De Virtuele Keuken