1 grote ui 1 teentje knoflook 100 gm walnoten 300 gm spaghetti 2 eetlepels (olijf)olie 100 gm magere spekreepjes 1 blik gepelde tomaat in blokjes (c; irca 400 g) 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 zout 1 versgemalen peper 1 potje blokjes gemarineerde fetaVoorbereiding : Snipper de ui en de knoflook. Hak de walnoten grof. Bereiden: Kook de spaghetti in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olie en laat het spek, de ui en de knoflook zachtjes bakken tot het spek knapperig wordt. Voeg de blokjes tomaat, de peterselie en de walnoten toe en laat kort door- warmen (niet koken). Breng de saus verder op smaak met wat zout en peper. Schep de afgego- ten en uitgelekte spaghetti in een voorverwarmde schaal en schep er de saus over. Schep daarop de gemarineerde blokjes feta met een deel van de olie en serveer meteen. Voedingswaarde per persoon: eiwit 28 g, vet 39 g, koolhydraten 62 g, kcal(kj)711(2986). Wijnadvies: Bij dit gerecht combineren jonge rode Italiaanse wijnen. Dat kan een jonge Chinati zijn, een Bardolino of een Valpolicella (16-18 °C).