1 pak andijvie a la crème (deelblokj; es, diepvries, 450 g) 1 zakje knorr mix voor ovenlasagne (100 g 350 ml melk 1/2 eetlepel boter of margarine 400 gm half-om-half gehakt 1 zout 1 peper 150 gm lasagnebladen 100 gm gemalen oude kaas (zakje a130 g,; ah) 1 ovenschaal 2 liter 1 aluminiumfolie Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 øC of gasovenstand
4. Andijvie ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Mix voor ovenlasagne door melk en 3 dl koud water roeren en ca. 3 minuten laten wellen. In pan boter verhitten. Gehakt, zout en peper toevoegen en gehakt rul bakken. Laagje saus in ingevette ovenschaal gieten. Hierop laagje lasagnebladen, laagje gehakt, laagje andijvie en laagje saus leggen. Herhalen tot alle lasagne op is. Bestrooien met geraspte kaas. In midden van oven lasagne in ca. 40 minuten gaar en lichtbruin laten worden. Eventueel tussentijds afdekken met aluminiumfolie als bovenkant te bruin wordt.Voorbereiding stijd: ca. 15 minuten, oventijd: ca. 40 minuten Bevat per eenpersoonsportie: 640 kilocalorie‰n eiwit 36 g vet 34 g koolhydraten 47 g Lichte, soepele, fruitige rode wijnen. Rosso Piceno