750 gm prei 200 gm dikke plakken ham 16 lasagnevellen 25 gm boter 1 doosje maggi groentesmoor ham-kaas 1 deciliter koffieroom 150 gm geraspte kaasVoorbereiding : Snijd de schoongemaakte prei in ringen en de ham in blokjes. Kook de lasagnevellen beetgaar. Verwarm de oven voor op 180 øC. Verhit de boter en voeg de prei en 211/2 dl water toe; breng het geheel aan de kook en laat de groente 4 minuten zachtjes smoren. Bereid de Groentesmoor volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan met 150 ml water. Roer de gewelde mix door de prei en laat hem licht binden. Bedek de bodem van een rechthoekige ingevette ovenschaal met lasagnevellen. Verdeel hierop11/3 van de prei met saus, dan 1/3 van de hamblokjes en dek de laag af met lasagne. Herhaal dit nog tweemaal. Afwerking; Schenk de room over het laatste, afdekkende lasagnevel en strooi de kaas erover. Zet het gerecht ca. 20-25 minuten in de oven tot het door en door heet en goudbruin is.