1 courgette 1 zout 1 sjalotje 8 zwarte olijven zonder pit 2 1/2 eetlepel(s) olijfolie 1 theelepel(s) italiaanse kruiden (silvo op olie!; ) 1 peper 200 gm tonijnsteaksVoorbereiding : Courgette wassen en uiteinden eraf snijden. Van de zijkanten in de lengte 2 dunne plakjes eraf snijden, plakjes in blokjes snijden. Rest van courgette in 4 plakken van 1/2 cm. dik snijden. Dun bestrooien met zout. Zout ongeveer 10 minuten laten intrekken en plakjes droogdeppen met keukenpapier. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Olijven in kleine blokjes snijden. In koekenpan de olie verhitten. Sjalotjes met courgetteblokjes ongeveer 2 minuten roerbakken. Olijven en Italiaanse kruiden door courgetteblokjes scheppen. Van vuur af nog een beetjes olie door de olijvenpasta scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.Voorbereiding swijze: Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Courgetteplakken in 3 stukken snijden en dun bestrijken met olie, tonijnplakken in dikte halveren en vervolgens elk in 2 stukken snijden. Tonijn dun bestrijken met olie en bestrooien met peper. Courgetteplakken en tonijn op ovenrooster leggen en in ongeveer 4 minuten lichtbruin roosteren. Courgetteplakken op 4 voorverwarmde borden leggen. Dun bestrijken met de olijvenpasta. Tonijn hierop leggen. Op dezelfde manier nog een laagje van courgette en tonijn maken. Afsluiten met een plakje courgette met de rest van de olijvenpasta erop. Satéprikkers door lasagne steken en boven gerecht tot ca. 1 1/2 hoogte afknippen. Serveertips: Serveren met stokbrood en olijfolie.