250 g half-om-halfgehakt 1 eetlepel gedroogde italiaanse keukenkruiden 2 eetlepels olie 100 g ontbijtspek, in reepjes 1 bak macaroni/spaghetti groente (250 g) 1 pot sugo traditionale (pastasaus, 470 g; ) 400 g macaroni grande (zak a 500 g, biolo; gisch) 150 g geraspte kaas Bereiden Gehakt op smaak brengen met Italiaanse kruiden, zout en peper. Van gehakt 30 kleine balletjes vormen. In hapjespan olie verhitten en gehaktballetjes in 5 min. rondom bruinbakken. Balletjes uit pan nemen. In bakvet spekreepjes 2 min. bakken. Groentemix toevoegen en nog 3 min. bakken. Tomatensaus door groentemix scheppen en aan de kook brengen. Gehaktballetjes in saus leggen en geheel met deksel op pan nog 15 min. zachtjes verwarmen. Saus indien nodig verdunnen met wat water. Intussen in ruim kokend water met zout macaroni volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Macaroni afgieten en over vier diepe borden verdelen. Saus met gehaktballetjes erop scheppen en kaas erover strooien.
Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus is een recept van De Virtuele Keuken