Macaroni met tonijn-mosselsaus

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 g (groene spiraal-)macaroni zout 1 ui 1 eetlepel olijfolie 1 teentje koflook 1 blikje tonijn naturel (nettogewicht 200g) 1 blikje mosselen in pikante saus (deep blue; , nettogewicht 115 g) 1 blikje tomatenpuree (nettogewicht 70 g) 1 dl droge witte wijn 2 theelepels bouillonpoeder 2 theelepels italiaanse keukenkruiden (silvo) 100 g belegen 20+ kaas (linera) 4 gevulde olijven 1 eetlepel kappertjes peper Macaroni koken in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ui pellen en snipperen. In een braadpan de olijfolie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog ca. 2 minuten zachtjes bakken. Intussen de tonijn en mosselen afgieten. Tonijn in stukjes verdelen. Aan de ui toevoegen: tomatenpuree, wijn, 1½ dl water, bouillonpoeder en Italiaanse keukenkruiden. Op zacht vuur ca. 5 minuten laten sudderen, af en toe roeren. Intussen de kaas raspen. Olijven in plakjes snijden. Aan de saus toevoegen: tonijn, mosselen, olijven en kappertjes. Nog ca. 3 minuten laten sudderen, af en toe voorzichtig omscheppen. Saus op smaak afmaken met zout en peper. Macaroni afgieten en over 2 borden verdelen. Saus er in het midden opscheppen. Geraspte kaas er apart bij geven. voedingswaarde : 355 kcal p.p.

Macaroni met tonijn-mosselsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselpan met courgette en friet
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse mosselen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met pittige tomaten-mosselsaus en basilicum
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheese met broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept