200 g (groene spiraal-)macaroni zout 1 ui 1 eetlepel olijfolie 1 teentje koflook 1 blikje tonijn naturel (nettogewicht 200g) 1 blikje mosselen in pikante saus (deep blue; , nettogewicht 115 g) 1 blikje tomatenpuree (nettogewicht 70 g) 1 dl droge witte wijn 2 theelepels bouillonpoeder 2 theelepels italiaanse keukenkruiden (silvo) 100 g belegen 20+ kaas (linera) 4 gevulde olijven 1 eetlepel kappertjes peper Macaroni koken in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ui pellen en snipperen. In een braadpan de olijfolie verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog ca. 2 minuten zachtjes bakken. Intussen de tonijn en mosselen afgieten. Tonijn in stukjes verdelen. Aan de ui toevoegen: tomatenpuree, wijn, 1½ dl water, bouillonpoeder en Italiaanse keukenkruiden. Op zacht vuur ca. 5 minuten laten sudderen, af en toe roeren. Intussen de kaas raspen. Olijven in plakjes snijden. Aan de saus toevoegen: tonijn, mosselen, olijven en kappertjes. Nog ca. 3 minuten laten sudderen, af en toe voorzichtig omscheppen. Saus op smaak afmaken met zout en peper. Macaroni afgieten en over 2 borden verdelen. Saus er in het midden opscheppen. Geraspte kaas er apart bij geven. voedingswaarde : 355 kcal p.p.