Mie met oosterse tonijn

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 g mienestjes (pak a 500 g) 1 zakje stoneleeks (8 stuks) 1 tonijnsteak (vers 3 eetlepels teriyaki marinade 1 eetlepel olie 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes 1 bakje groene aspergetips (100 g) Bereiden Mienestjes in 2 min. in water koken en met vork losmaken. Intussen stoneleeks schuin in dunne ringetjes snijden. Tonijnsteak droogdeppen en bestrooien met peper. Tonijn met 2 el marinade en 1 el olie besprenkelen. Sesamzaad op bord strooien. Aspergetips aan mie toevoegen en beide in nog 3 min. beetgaar koken. Tonijn in 3-4 min. bruin en vanbinnen rosé roosteren. Mie afgieten en 1 el marinade en stoneleeks erdoor scheppen. Mie met groente op bord scheppen. Tonijnsteak in sesamzaad drukken en erop leggen. Wijntip: Kangaroo Ridge Chardonnay Wijncategorie: Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

Mie met oosterse tonijn is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedels met gegrilde aubergine en limoenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept