100 g mienestjes (pak a 500 g) 1 zakje stoneleeks (8 stuks) 1 tonijnsteak (vers 3 eetlepels teriyaki marinade 1 eetlepel olie 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes 1 bakje groene aspergetips (100 g) Bereiden Mienestjes in 2 min. in water koken en met vork losmaken. Intussen stoneleeks schuin in dunne ringetjes snijden. Tonijnsteak droogdeppen en bestrooien met peper. Tonijn met 2 el marinade en 1 el olie besprenkelen. Sesamzaad op bord strooien. Aspergetips aan mie toevoegen en beide in nog 3 min. beetgaar koken. Tonijn in 3-4 min. bruin en vanbinnen rosé roosteren. Mie afgieten en 1 el marinade en stoneleeks erdoor scheppen. Mie met groente op bord scheppen. Tonijnsteak in sesamzaad drukken en erop leggen. Wijntip: Kangaroo Ridge Chardonnay Wijncategorie: Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen