2 blikjes tonijn (op olie) 300 g verse spinazie 3 eetl. olijfolie zout 12 cannelloni 100 g extra belegen geraspte kaasVoorbereiding : Laat de tonijn uitlekken. Haal de tonijn los met een vork. Was en droog de spinazie. Verwarm de oven voor op 190ºC.Voorbereiding : Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Roer een beetje zout door de spinazie. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk al het vocht er uit. Snijd grote spinaziebladen kleiner. Meng tonijn en spinazie door elkaar. Kook de cannelloni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en leg ze naast elkaar op een snijplank. Vul de cannelloni met het spinazietonijnmengsel. Leg de cannelloni in een met olijfolie ingesmeerde voorverwarmde ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas. Plaats de schaal in de oven. De cannelloni worden opgediend zodra de kaas gesmolten is. Wijnadvies: Kies voor een Soave, een Verdicchio of een Côtes de Provence Rosé. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 35 g vet: 24 g koolhydraten: 52 g kcal (kj): 564 (2369) -
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)