150 g penne of andere stevige pastasoort 250 g romaatjes of cherrytomaten 1 eetlepel olijfolie extra vierge met citroena; roma 1 eetlepel olijfolie extra vierge versgemalen zeezout en zwarte peper 1 bakje minibolletjes mozzarella (kaas) 1 zakje verse basilicum (15 g) Bereiden Pasta beetgaar koken volgens aanwijzingen op verpakking. Tomaatjes omscheppen met helft van citroenolie en olijfolie, zout en peper. Tomaatjes op bakplaat onder hete grill of in droge koekenpan in 5-7 min. gaarroosteren, af en toe omscheppen. Mozzarella afgieten en bolletjes halveren. Basilicumblad grof scheuren. Pasta afgieten, rest van olie en zout en peper naar smaak erdoor roeren. Mozzarella en tomaatjes erdoor scheppen. Pasta in twee warme diepe borden scheppen en basilicum erover verdelen. Bevat per eenpersoonsportie energie 530 kCal - eiwit 22 g vet 23 g - koolhydraten 60 g Tip Schep de gare pasta om met gescheurde rucolasla (zakje 30 g), voor een wat pittiger gerecht. Wijntip AH Chardonnay