Pasta caprese

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

150 g penne of andere stevige pastasoort 250 g romaatjes of cherrytomaten 1 eetlepel olijfolie extra vierge met citroena; roma 1 eetlepel olijfolie extra vierge versgemalen zeezout en zwarte peper 1 bakje minibolletjes mozzarella (kaas) 1 zakje verse basilicum (15 g) Bereiden Pasta beetgaar koken volgens aanwijzingen op verpakking. Tomaatjes omscheppen met helft van citroenolie en olijfolie, zout en peper. Tomaatjes op bakplaat onder hete grill of in droge koekenpan in 5-7 min. gaarroosteren, af en toe omscheppen. Mozzarella afgieten en bolletjes halveren. Basilicumblad grof scheuren. Pasta afgieten, rest van olie en zout en peper naar smaak erdoor roeren. Mozzarella en tomaatjes erdoor scheppen. Pasta in twee warme diepe borden scheppen en basilicum erover verdelen. Bevat per eenpersoonsportie energie 530 kCal - eiwit 22 g vet 23 g - koolhydraten 60 g Tip Schep de gare pasta om met gescheurde rucolasla (zakje 30 g), voor een wat pittiger gerecht. Wijntip AH Chardonnay

Pasta caprese is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta alla Caprese
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caprese-salade met gegrilde nectarine
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Paprika-tomaat-salsa
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuppa tricolore
30 min-
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept