200 g cervelaat (dunne plakjes) 100 g jong belegen kaas (plakjes) 3 kleine augurkjes 4 volle eetl. mayonaise 4 eetl. melk 1 klein potje/blikje doperwten (ca. 100 gra; m) 4 lente/bosuitjes 250 g vlinderpasta zout 1 eetl. zonnebloemolieVoorbereiding : Snijd de cervelaat en kaas in reepjes van 1 cm breed en ongeveer 5 cm lang. Snijd de augurken in plakjes. Roer mayonaise en melk door elkaar. Spoel de doperwten af en laat ze uitlekken. Maak de lente-uitjes schoon. Verwijder de worteltjes en het buitenste dunne blad van de uitjes. Snijd de uitjes in ringetjes en gebruik ook het mooie groene deel van het loof.Voorbereiding : Kook de vlinderpasta in iets gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de pasta in een vergiet en laat uitlekken. Roer een eetlepel zonnebloemolie door de pasta zodat de vlindertjes niet aan elkaar kleven. Laat de pasta afkoelen. Doe de pasta in een schaal. Schep de cervelaat, kaas, augurk, doperwtjes en dunne mayonaise door de pasta. Strooi ringetjes lente-ui over deze salade. Suggestie: Vervang de cervelaat door reepjes salami of gekookte ham. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 25 g vet: 45 g koolhydraten: 50 g kcal (kj): 705 (2961) -