300 gr. fusilli versgemalen zwarte peper 3 bosuitjes 500 gr. groene asperges 2 eetlepels olijfolie 100 gr. gorgonzola 1 bakje salsa a 4 formaggi 200 gr. buitoni. hulpmiddelen: pan, wok,Voorbereiding : In pan met kokend water en zout pasta in ca. 10 minuten beetgaar koken. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 1 cm. snijden. Van asperges houtachtige uiteinden afsnijden. Asperges in stukjes van 3 cm. snijden.Voorbereiding swijze: In wok olie verhitten. Asperges en bosui erdoor scheppen, 1 dl. water toevoegen en asperges in ca. 4 minuten beetgaar smoren. Gorgonzola in stukjes snijden en met kaassaus door asperges roeren. Nog ca. 3 minuten al roerend verwarmen tot mooie saus ontstaat. Op smaak brengen met peper. Pasta afgieten en over vier diepe borden verdelen. Asperge-kaassaus erop scheppen.
Pasta met groene asperges in kaassaus is een recept van De Virtuele Keuken