400 gm papardelle =brede lintpasta= 1 eetlepel(s) olijfolie 2 tenen knoflook, gehatk 1 derde rode spaanse peper, zonder z; aad in ringetjes 1 limoen, het sap en het raspsel 75 gm rucola, grof gesneden 125 ml room 100 gm parmezaanse kaas 1 zout 1 versgemalen zwarte peper kook de pasta beetgaar in water en zout. Verhit ondertussen de olie en fruit de knoflook samen met de rode peper 1 minuut. Giet de pasta af en voeg alle overige ingrediënten toe behalve de kaas. Schep de pasta om en breng op smaak met zout en peper. Garneer met een scherp geraspte kaas. Variaties: Bak 200 gram gerookte kip in reepjes mee met de knoflook en peper en voeg 100 gram cherrytomaten toe. Vervang de rucola door basilicum en voeg 50 gram geroosterde en een grof gehakte pijnboompitten toe. Gebruik in plaats van room mascarpone en garneer de pasta met 100 gram krokant uitgebakken ontbijspek die in stukjes worden gebroken.