Pasta met rucola en limoen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gm papardelle =brede lintpasta= 1 eetlepel(s) olijfolie 2 tenen knoflook, gehatk 1 derde rode spaanse peper, zonder z; aad in ringetjes 1 limoen, het sap en het raspsel 75 gm rucola, grof gesneden 125 ml room 100 gm parmezaanse kaas 1 zout 1 versgemalen zwarte peper kook de pasta beetgaar in water en zout. Verhit ondertussen de olie en fruit de knoflook samen met de rode peper 1 minuut. Giet de pasta af en voeg alle overige ingrediënten toe behalve de kaas. Schep de pasta om en breng op smaak met zout en peper. Garneer met een scherp geraspte kaas. Variaties: Bak 200 gram gerookte kip in reepjes mee met de knoflook en peper en voeg 100 gram cherrytomaten toe. Vervang de rucola door basilicum en voeg 50 gram geroosterde en een grof gehakte pijnboompitten toe. Gebruik in plaats van room mascarpone en garneer de pasta met 100 gram krokant uitgebakken ontbijspek die in stukjes worden gebroken.

Pasta met rucola en limoen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept