100 g gorgonzola 15 cherry/kerstomaatjes 300 g tagliatelle (wit of groen) 100 ml slagroom 100 g gekookte hamblokjes 2 theel. fijngesneden salieblaadjes (of pete; rselie)Voorbereiding : Snijd de gorgonzola in kleine blokjes. Halveer de tomaatjes.Voorbereiding : Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de slagroom in een sauspan. Roer de hamblokjes, salieblaadjes en tomaatstukjes door de room. Laat de tagliatelle uitlekken. Schep de tagliatelle in een voorverwarmde schaal of op de borden. Schep de warme room eroverheen. Garneer dit gerecht met gorgonzola. Wijnadvies: Probeer een Rosado uit Chili of Spanje of een rosé uit de Pays d’Oc. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 19 g vet: 19 g koolhydraten: 55 g kcal (kj): 467 (1962) -